divendres, 12 de febrer del 2016

Enric Subiñà, assoleix el títol de doctor amb la tesi «El Maresme Medieval , exemples concrets de comunitats pageses»

El passat 27 de gener de 2016 l’historiador d’Argentona Enric Subiñà va defensar la seva tesi doctoral sobre el segle XV maresmenc, amb el títol «El Maresme Medieval, exemples concrets de comunitats pageses». Aquesta  tesi ha estat dirigida per la Dra.Coral Cuadrada i tutoritzada pel Dr.Daniel Piñol. El tribunal va estar presidit pel Dr. Antoni Riera i compost pels doctors també maresmencs Dra. Roser Salicrú i Dr. Pere Benito.
Aquest treball es presenta com una continuació de la tesi doctoral de la Dra. Coral Cuadrada, «El Maresme medieval: les jurisdiccions baronals de Mataró i Sant Vicenç / Vilassar (hàbitat, economia i societat, segles X-XIV)» mereixedor del Premi Iluro  l’any 1987. 
Subiñà en la seva tesi analitza la vida social i econòmica de la jurisdicció del castell de Mataró i Vilassar al llarg del segle XV, des de l’àmbit del poblament (les viles, els masos...), i també des de l’àmbit econòmic (terres, rendes, rendiments etc).
Una de les troballes importants és l’existència en la plaça del mercadal de Mataró (actualment la plaça gran) d’una estructura porxada al mig de la plaça que fins ara es desconeixia. 
Moltíssimes felicitats al Doctor Enric Subiñà per l'excel·lent, per la feina feta. Tenim moltes ganes de poder llegir la seva tesi !!!