diumenge, 28 de setembre del 2014

Visita comentada a Sant Cristòfol de Cabrils dins les Jornades Europees del Patrimoni 2014

El diumenge 28 de setembre de 2014 va tenir lloc la visita comentada a Sant Cristòfol de Cabrils dins les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya del 2014. L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Cabrils i el Museu-Col·lecció Municipal de Cabrils, va comptar amb la col.laboració de la família de Can Vives. Presentat per Laura Bosch, actual responsable del Museu, va comptar amb la presència del regidor de Cultura de Cabrils i jo en vaig ser el responsable de les explicacions.
La pluja inicialment va obligar a fer l'acte a l'interior de la capella però cap al final va permetre una passejada pel perímetre exterior. La visita va comptar amb l'assistència d'una trentena de persones.
La capella, datada entre els segles IX i X , es troba al centre de l'antic veïnat del Sant Crist, format pels masos de Can Vives, Can Carbonell, Ca n'Amat i Can Folló (mas desaparegut fa molts anys i que estava ubicat a l'alçada del carrer del Sant Crist, núm. 1, i el carrer de Burriac). És una de les poques mostres ben conservades de l'art preromànic al Maresme.
Amb aquest acte, Cabrils es suma a les Jornades Europees de Patrimoni que van ser creades per acostar la ciutadania europea a aquest tresor col·lectiu, tant des de la seva realitat més local, com des d'una dimensió més global. Catalunya es fa ressò d'aquesta iniciativa en un cap de setmana ple d'activitats gratuïtes, amb una clara finalitat: descobrir aquest llegat excepcional que és el patrimoni cultural, i gaudir-ne.

Per a saber- ne més: